Adio, DISFUNCŢII ERECTILE! Din acest an, în Moldova vor fi făcute implanturi peniene

 

 

 

Şase bărbaţi din zece din ţara noastră suferă de disfuncţii erectile. Sunt datele medicilor andrologi, care afirmă că problema afectează, în mare parte, bărbaţii trecuţi de vârsta de 40 de ani. Potrivit specialiştilor, disfuncţiile pot fi înlăturate definitiv cu ajutorul unui implant. Operaţia se efectuează deja de patru ani în Europa, iar, din acest an, se va efectua şi în Moldova. Deocamdată, nu se ştie, însă, cât vor trebui să plătească bărbaţii pentru această plăcere.

Medicii susţin că disfuncţiile erectile pot apărea din cauza stresului, oboselii, fumatului şi a consumului excesiv de alcool. În unele cazuri sunt provocate, însă, de anumite boli.

“Este disfuncţia erectilă endocrină cauzată de patologie a sistemului hipotalam, hipofizar. Este disfuncţie erectilă organică cauzată de diabetul zaharat, de patologia glanda tiroidei şi cauzată de hiperprolactinemie”, a spus şeful Centrului municipal de Andrologie, Igor Cucu.

Până nu demult, funcţia organului genital masculin era restabilită temporar prin tratament medicamentos. Acum, însă, problema poate fi înlăturată definitiv cu ajutorul unui implant, dotat cu un rezervor cu ser fiziologic.

“Este constituit din trei straturi şi are silicon la vârf, pentru duritate. Cel mai important, proteza este acoperită cu un strat de antibiotic, ceea ce îl face sigur şi cu un procent de zero risc pentru dezvoltarea infecţiilor”, a zis medicul urolog şi androlog din Italia, Gabriele Antonini.

Operația de implantare durează doar 15 minute, iar activitatea sexuală poatea fi începută după 30 de zile de la intervenţie.

“Pacientul va avea o sensibilitate normală, orgasm deplin, o ejaculare fiziologică. Pacientul va putea procrea, adică va putea avea copii şi o activitate sexuală normală”, a zis medicul urolog şi androlog din Italia, Gabriele Antonini.

Din acest an, operaţia va putea fi efectuată la Centrul Municipal de Andrologie din Capitală. Deocamdată, nu se cunoaşte, însă, cât va costa intervenţia în ţara noastră. În Europa, preţul unui astfel de implant variază între 10 şi 20 de mii de euro.